Friday, January 19, 2007

Bufa que va fort!!

Des d'ahir a la tarda el temporal Kyrill, o Cirili en català, mareja les terres alemanyes. Es tracta d'un huracà d'intensitat 1 en la escala Saffir-Simpson, escala de 1 a 5. El Katrina, per exemple, just abans de tocar terra era un Huracà de força 5, tot i que en arribar a Nova Orleans era ja de força 4.

És a dir, podria ser molt pitjor. Tot i això, els diaris parlen ja de 48 morts a Europa, les escoles i universitats alemanyes van suspendre ahir a la tarda les classes, i les autoritats han aconsellat quedar-se a casa. Una mica alemany tot plegat pel meu gust, però és clar, suposo que és millor curar-se en salut. La majoria dels morts, almenys els 10 alemanys, es podrien considerar mal afortuntats.. sobretot el del bebè de 18 mesos a Baviera, que ha mort aplastat per la porta del jardí, que la tempesta ha arrancat d'arrel.

És com l'estació on hi ha les nostres antenes. Ahir a la tarda amenaçaven amb posar totes les antenes en mode segur, i deixar-nos sense connexió amb els satèl·lits per culpa de la tempesta. En un dia en què precisament no ens podíem permetre tancar la barraca i anar a casa. Finalment es va demostrar que, per molt que ho vulguin negar, són alemanys, tossuts, caparruts i exagerats, i finalment la força del vent no va impedir que treballéssim amb normalitat.

Realment, almenys a aquí a Munic la sensació que he tingut no ha sigut pitjor que algun d'aquests dies en què la Tramuntana es presenta a Girona amb ganes de festa. Inclús recordo més ferotges les imatges de comptats dies al campus nord, intentant pujar la biblioteca amb el vent en contra. Buf, serà que aquests dos dies no he passejat massa i no acabo de ser conscient del que m'ha passat per sobre el cap?

La vida continua, i a una servidora li ha tocat agafar el cotxe aquest matí per a anar a treballar..a mi no em servia l'excusa de que bufava molt de vent. I realment.. només m'ha molestat en baixar del cotxe.. un cop finalitzat el trajecte, i veure que no em deixava posar l'abric! com bufava el tiu! ;)

Tranquils, després de rebre trucades de papis i avis puc dir que realment, al meu parer i aquí a Munic, no ha sigut tant com sembla.

PD: potser cal tenir en compte que on a sobretot està afectant el temporal és al nord d'Alemanya i a les zones costaneres.

3 comments:

Ricard said...

Alemanyots, alemanyots... com sempre no deixen de sorprendre'ns, tant cap quadrats com sempre.
Que bufi fort...que així hi ha excusa per sortir d'hora de la feina :-D

Anna said...

a Mons el vent ens ha trencat una finestra del passillo de la resi :s i lo pitjor és que ara hi corre l'aire per dins... quin ventot!

Sandra said...

jaja Buenas Gabi!
pues sorprendentemente no.. el viento no se cargó el cole!!! El quinto podría haber salido fácilmente volando con nosotros dentro..
Un beso y a ver si es verdad que vienes pronto!