Wednesday, November 28, 2007

Mene, tequel, parsin

M'ha arribat a les mans un article publicat per Alfons López Tena a Público farà ja cosa d'un mes i mig.. el trobo bastant interessant aiyí que us en passo un link per si teniu temps de fer-hi una ullada.
Jeje no us perdeu l'onada de comentaris que ha generat.. brutal, però tipic.. algú sorprés?

Friday, November 9, 2007

She is only happy in the sun

Gran, gran Ben Harper. Click al títol per veure'l en directe!

She is only happy in the sun

I know you may not want to see me
On your way down from the clouds
Would you hear me if I told you
That my heart is with you now

She's only happy in the sun
She's only happy in the sun

Did you find what you were after?
The pain and the laughter brought you to your knees
But if the sun sets you free, sets you free
You'll be free indeed, Indeed

She's only happy in the sun
She's only happy in the sun

Every time I hear you laughing, I hear you laughing
It makes me cry
Like the story of life, of your life
Is hello, goodbye

Shes only happy in the sun
Shes only happy in the sun

...jo també, només estic happy al sol...
...pk aquí neva .. i fa fred...

Apa!! M'en vaig a casona, avui festa Wine&Cheese, ojupeligro!
A veure si almenys demà o demà passat podem jugar a fer ninots de neu..
'no hay mal que por bien no venga'
hi ha alguna traducció al català per aquesta frase??

Saturday, November 3, 2007

La Missió Cervantes i Pedro Duque

Navegant per internet, buscant informació sobre el passeig espacial que estan fent avui els astronautes a la ISS per reparar uns panells solars malmesos he trobat el diari que el Pedro Duque va escriure durant la seva segona missió a l'espai, el 2003.
El nom de la missió, Cervantes, i l'objectiu, portar a terme uns quants experiments científics (40 hores dedicades, dels 8 dies que va durar la missió) i guanyar experiència en operacions a la ISS, necessària per a la preparació de Columbus.
Pedro comenta al diari coses ben curioses. Preparant la seva primera missió, del 1998, els americans li havien dit que els bolis normals no funcionaven a l'espai. "Intena escriure amb un boli cap per avall, al cap d'una estona ja no escriu oi? Doncs és similar al que passa a l'espai". Així que en la seva primer missió amb el Shuttle tots els astronautes portaven bolis super cars, amb un sistema de tinta a pressió, per a poder ser utilitzats a l'espai. En aquesta segona missió Pedro volava amb el Soyuz (és a dir, amb els russos) i va veure que el seu instructor preparava uns quants bolis normals lligats amb un filet als quaderns que haurien d'omplir amb els resultats dels experiments. Així que ell va decidir endur-se un boli de publicitat de la ESA, dels més normals! per verifica que els bolis russos no eren diferents.. efectivament, el boli funcionava a l'espai! Els russos sempre han fet servir bolis normals a la ISS. Com conclueix Pedro: "A veces prever demasiado las cosas impide hacer intentos y por lo tanto las cosas se construyen más complicadas."
Boníssim també el dia que escriu sobre treballar en el laboratori sense gravetat.. i com se les apanyen per anar d'un costat a l'altre. I boníssim quan explica com es desperta al matí, es neteja una mica, i mig esmorza mentre preparen una connexió amb alguna televisió espanyola per a una entrevista.
També és possible consultar l'agenda que Pedro va seguir aquells dies a l'espai (jeje gran entrevista de 15 minuts amb el llavors president Aznar, que li va dir "Estamos muy orgullosos de que estés ahí")
Seré friki, però si teniu un ratet feu-hi una ullada!! val la pena..
Ara vull ser astronauta per uns dies... ;)


Per cert! oju al que passi amb aquesta excursioneta, i els possibles problemes d'energia a la ISS, podria ser que tot plegat retrassés el llançament de Columbus :S
Volia posar una foto de'n Pedrito.. però no em deixa!! així que sense fotos :)