Saturday, February 24, 2007

Viva Colonia!


Da simmer dabei ! Dat is prima! VIVA COLONIA!
Wir lieben das Leben, die Liebe und die Lust
wir glauben an den lieben Jott und ham noch immer Durst
Mer han dä Kölsche Klüngel un Arsch huh - su heiß´ et he!
Alaaf op Ruusemondaach un Aloah CSD
Mer sin multikulinarisch mer sin multikulturell
Mer sin in jeder Hinsicht aktuell - auch sexuell!

Mir all sin Kölle! (Abschnitt eins)

Per fi! fa falta haver d'anar a treballar un dissabte.. per tenir temps per fer fotomuntatges. :)
Aquest podria ser un petit resum dels 4 dies per Colònia, festa sense parar, una mica de turisme, i un temps immillorablement bo per a disfrutar de la festa al carrer, a totes hores, o inclús en un vaixell a la riba del Rhin! Si és que aquest país cada dia em sorprèn més!
La valoració del cap de setmana és altament positiva. Vaig marxar de Köln amb un molt bon gust de boca, molta festa, però també una mica de ruta turística per la ciutat, que té una història prou interessant. A més vam ser dels pocs afortunats que dimarts, mentre Colònia es despertava de la ressaca del Rosenmontag (dilluns de les roses), van poder admirar l'interior de la Catedral, que havia estat tancada tot el cap de setmana ('just in case'.. imagino..)

L'impacte d'arribar dissabte al matí a Colònia i veure com gran part de les botigues es preparaven pel cap de setmana (veure foto) va ser gros.. això feia preveure una gran festassa, i no va defraudar. Per la mateixa raó imagino que la Catedral no estava oberta al públic.. i veient la ciutat, completament arrasada el dimarts al matí ho puc entendre perfectament ;)

Així que després d'una volta pel centre.. a disfressar-se, i que comenci la festa! De les 5 de la tarda fins a les mil de la matinada del dia següent, carrers a petar de gent, birres a un euro, a un euro i mig, en vasos de 20 cl o en ampolles més acceptables... però en definitiva moltes birres! Evidentment Kölsch! La cervesa típica de Colònia. I molta mooolta gent disfressada... molts de Mario Bros!! Quina ilu retrobar-me amb l'Eva, i trobar-me amb unes pirates encantadores! L'Eva, la Cris i la Helena, tres saragossanes, bojes i fiesteres, com tot bon manyico ;) que es pugui apreciar; aquestes tres noietes, també residents a Munic, s'ho van currar currar!


Bé al final per a mi no van ser les mil de la matinada.. però és que venia directa d'una nit de curro, i 5 hores i mitja de cotxe..no dóno per a més jo! Total, que cap a allà les 4 ja estàvem camí del cotxe.. perquè sí, sí, organitzant un viatge a Köln tres dies abans, no podeu pretendre que tingués hotel la primera nit no?? En 3 paraules: Im-pos-sible! ;) Les meves aletes d'intent de Campanilla ( al final el meu Peter Pan es va convertir en Pipi Langstrumpf :S i a més va trobar un doble a Köln! amb la mateixa roba i tot! jaja) van arribar, sorprenentment sanes i salves, oleole! un record més de Köln.. perquè guardar els gots va ser un tema més complicat, oi? ;)
Diumenge va ser dia gos com n'hi ha pocs, dormir, despertar-se, anar a l'hotel, dutxar-se i dormir.. per llevar-nos a les 7 anar a sopar a Köln, veure que el centre estava molt com nosaltres.. una mica ressacós, i tornar a l'hotel a dormir.. per preparar forces pel Rosenmontag!!


La cavalgada, o Karneval Zug, del Rosenmontag és, com bé diu el nom, el dilluns ( = Montag). Té una llargada d'entre uns 5 i 6 Kms de carrosses, és a dir, un no parar. Per això és el Karneval Zug més gran d'Alemanya :) I tot i que té la seva gràcia, ja que passen amb musicota i tiren caramels, roses, xocolatines, caixes de bombons i fins i tot salsitxes! al final.. després de 4 hores, i amb l'airet que passa ja en tens més que prou! ;) A més... vam destacar una mica la falta de dinàmica, no oblidem que són alemanys. No sé.. ja que tenen el Karneval Zug més llarg d'Alemanya, trobo jo que una mica més de rapidesa, i menys temps entre carrossa i carrossa, acopnseguiria retallar una mica la hora i mitja o dues hores que crec que li sobra! Si no vaig malament diria que en total dura unes 5 o 6 hores!!Us n'enrecordeu de les carrosses de reis quan éreu petits? semblaven que duraven aaanys, i ara veus que no n'hi ha per tant. Doncs pels pobres nens 'colonesos' el Karneval deu durar segles! ;)

Sabeu? Colònia està agermanada amb Barcelona, des del 1984! (també amb Beijing des del 1987 per si us interessa.. i amb unes 20 ciutats més..) Al principi de la cavalgada passen uns bitxos raros amb totes les banderes dels paisos on tenen una ciutat agermanada.. però es veu que allà la senyera no els ha arribat!! :S Després comença l'espectacle, música, xocolatines, i tots a cantar 'Viva Colonia!' cançó mítica entre les mítiques, sobretot molt cantada a la Oktoberfest. També cada cop que algú crida Köln! cal respondre amb un Alaaf! (que es noti!) que vindria a ser la salutació típica en el dialecte que es parla a Köln. A més, en teoria, la gent es va donant petons pels carrers, així per què si, però jo no ho vaig arribar a veure..
I així fins que el fred pot amb nosaltres i entrem a la Früh, la cerveceria més coneguda de Köln.
Un cop ja entrats en calor toooota la nit al carrer! mús
ica per tot arreu, gent disfressada a cada cantonada, música i més cervesa! Impressionant! Per acabar.. a les 9 de la nit, tots ben torts, entrant en un vaixell atracat a la riba del Rhin. Super xules les vistes, molt bon ambient i bona companyia! una manera ben curiosa d'acabar la festa a Köln! Buf.. llàstima que se m'acabés la bateria de la càmera, per sort tinc unes quantes fotos de la cavalcada!


Apa, que m'he quedat descansada no? doncs vinga, tot el que em falta per explicar.. en un pròxim post!! ;)


Friday, February 16, 2007

Köln



... demà al matí.. just després d'acabar la meva segona nit on-shift.. carretera i manta! Köln i el Fasching ( = Carnaval) més famós d'Alemanya ens esperen! quines ganes... :D

Thursday, February 15, 2007

On shift...

Hallo zusammen!
El temps passa volant.. i mica en mica em corresponen més responsabilitats a la feina. A més he tingut la mala sort d'aprendre relativament ràpid, i d'entrar en un moment que és necessari tenir gent On-Shift.
I que significa on shift? doncs.. treballar per torns! mare meva.. i quins torns!
Som 5 persones per cobrir i donar suport les 24 hores al dia, 7 dies a la setmana als nostres estimats satèl.lits. Sí, sí, 24 hores al dia, 7 dies a la setmana. Així es treballa uns sis dies seguits.. dos a les hores que vols, quan vols i/o quan ets necessari, per ajudar generalment al que està on day shift. Dos day shifts, dotze hores del 6'30 del matí a 6'30 de la tarda i dos night shifts, 6'30 tarda a 6'30 matí. Llavors solen tocar uns 4 dies de festa.. tot i que també aquests dies en cauen només dos..
Fins ara tot era festa i xerinol·la. Però avui és la meva primera nit. I estic cagada de por!!! A l'edifici només hi sóc jo, i dues plantes més amunt el Network Controller, que em dóna connexió amb Weilheim, on hi ha les antenotes que connecten amb els satèl·lits. Avui com a novetat hi haurà 4 tiarrons més, que haurien d'estar al caure.. Té gràcia, la meva primera nit on shift i 4 tius vénen a foradar tot el terra del meu despatx! el despatx on estic mentre no estic a la sala de control. El despatx on menjo, miro pelis, i on hi ha un preciós sofà per fer un son.. Sip, sip. A canviar l'air conditioning! la mare que els va.. jo que portava un parell de pelis i una manteta per descansar una micona.. i ja veurem si puc quedar-me al despatx o haig de sortir corrents! grgrgr... :S
Així que a veure que tal va la nit.. us mantindré informats/des! ;)
Un petonet!

Monday, February 12, 2007

1 any a München!

Avui fa un any arribàvem la Laura i jo a München.. en cotxe.. després de recórrer més de 1600 quilòmetres, deixàvem enrere família, amics,... casa nostra. Indescriptibles els sentiments que em corrien per les venes.. nervis, una mica de por, curiositat mil i ganes d'aventura i festa!
I aquí estem... per quant de temps? qui ho sap.. :D

Monday, February 5, 2007

Muskelkater

vorübergehende schmerzhafte Verhärtung der Muskulatur nach körperlicher Überanstrengung: nach dem intensiven Training hatte sie einen tagelang nachwirkenden

.. és a dir.. em fa mal tot el cos!!

Sempre m'ha agradat com anomenen les "agulletes" els alemanys.. ressaca de músculs. Curiós no? jo ho trobo molt encertat,.. i més després de la festa que van viure ahir els meus.. pobrets.. (els músculs dic)

Per cinc euros: parts del cos on es poden tenir agulletes després d'intentar fer snowboard. Com per exemple.. braços i espatlles. Un, dos tres, responda otra vez.

I per cinc euros més.. traducció al català de la paraula "agujetas"?? Per a mi han sigut sempre agulletes.. per al traductor del Gencat, cruiximent?? Més versions?

Saturday, February 3, 2007

Per no dir res


El vent està bufant fort,
les estrelles s'han apagat,
pels carrers corre el sol,
i la gent amb els ulls tancats,
que no sap on va, que no sap on va.

Camí del lloc més alt ja no tenim on trepitjar,
paguem el preu més car en nom de la felicitat,
parlem per no dir res, creiem que som eterns,
és tot el que hem après des que es va inventar el temps,
no hem volgut canviar.

El món hem desbocat, diuen que ara s'està acabant,
però tot seguirà igual quan el vent se'ns haurà emportat,
si no trobem la clau anirem aguantant,
quan estarem cansats fugirem però endavant.

Mai no és tard.

Ja s'ha acabat el temps de les promeses,
ja s'ha acabat el temps de les paraules.

Parlem per no dir res, creiem que som eterns,
paguem el preu més car en nom de la felicitat.

Ja s'ha acabat el temps de les promeses,
ja s'ha acabat el temps de les paraules,
ja s'ha acabat el temps de les promeses,
ja s'ha acabat el temps de les paraules.


...el sol ha fos tota la neu..
i de nou escalfa els dies.
...estrany hivern..